Jashin-chan Dropkick, seria anime, va permite pirateria

Episodul OVA, intitulat Jashin-chan Dropkick: End of the Century Edition, care se va lansa în data de 27 Decembrie în Japonia, va include o apariție a nimeni altuia decât Kenshiro, protagonistul seriei clasice de manga și anime Fist of the North Star.

Kenshiro din Fist of the north Sftar

jashin-chan dropkick, jashin-chan dropkick stire, jashin-chan dropkick stire in romana, jashin-chan dropkick ova, jashi- chan dropkick anime, Dropkick On My Devil!, Kenshiro, Kenshiro din Fist of the North Star, Kenshiro din Dropkick On My Devil!, Kenshiro din Dropkick On My Devil!, Kenshiro din jashin-chan dropkick

Kenshiro, maestrul stilului mortal de arte marțiale Hokuto Shinken, este cunoscut pentru faimoasa sa replică “Omae Wa Mo Shindero (Deja ești mort)” și abilitatea sa de a-și face inamicii să explodeze cu o singură atingere. Cum va intereacționa cu Jashin și ceilalți? Cu siguranță va fi un spectacol pe cinste.

Conform Kadokawa, fanii ce vor să urce episodul OVA online au permisiunea de a pirata cât timp vor respecta aceste reguli simple:

  • Episodul OVA trebuie să fie cumpărat de pe Amazon pentru 300 yeni (excluzând taxa) și poate fi încărcat după difuzarea la televizor pe 26 Decembrie, 2023.
  • Episodul OVA poate fi folosit în întregime, fără limită de timp și poate fi monetizat pe YouTube, Niconico și alte platforme.
  • Creatorul trebuie să fie membru CSP.

Mai mult, cât timp regulile sunt respectate, segmente sub 10 minute din cele 3 sezoane anime Jashin Chan de până acum pot fi urcate pe YouTube și alte platforme de video-sharing.

Spre deosebire de Statele Unite, Japonia nu are o doctrină generală legată de fair use, ci câteva reguli similare care permit utilizarea materialului aflat sub copyright în anumite circumstanțe.

Totuși, acestea sunt adesea vagi și inconsecvente, iar multe canale de YouTube despre anime au avut probleme legale pentru că au folosit clipuri sau imagini din serii anime în videoclipurile lor.

Jashin-chan Dropkick este una din puținele serii anime care au adoptat o politică mai flexibilă și generoasă pentru împărtășirea online și monetizare, formând un nou model de urmat pentru creatorii și publiciștii seriilor anime.

Comitetul de producție al seriei a explicat că acesta este un mod de a le mulțumi fanilor pentru susținere și pentru a ajuta streamerii și creatorii online. „Vom legaliza încărcările ilegale” au spus ei.

Ei ar dori ca cei cărora le-a plăcut seria să cumpere discurile Blu-ray și alte produse,pentru a ajuta la finanțarea viitoarelor sezoane.

Sunteți nerăbdători să apară episodul OVA din Jashin-chan Dropkick? Ce părere aveți de politica lor pentru vânzările online și licența free-use? Credeți că va devein un nou standard pentru industria anime? Spuneți-ne părerile voastre în comentarii!

Sursă: Anime Senpai