Anya Forger, sexualizată! Controversa de pe TikTok.

Seria anime Spy x Family a avut un mare succes de la lansarea sa în Primăvara 2022. Seria are ca personaje principale personajele Loid, Anya și Yor din familia Forger. Dar în timp ce unii fani laudă și apreciază enorm acest anime, alții îl găsesc problematic.

Anya Forger, sexualizată ?

Pe aplicația TikTok, un utilizator a postat un videoclip în care își exprimă nemulțumirea pentru faptul că Anya Forger, un copil, este sexualizată. „Dovada” adusă de acesta este faptul că Anya este roșie în obraji mereu când este în jurul tatălui ei adoptiv, Loid Forger, numit și Amurg (Twilight).

Părerea acestui utilizator a fost aspru criticată în secțiunea de comentarii de ceilalți și total respinsă. Videoclipul a stârnit și părerile oamenilor de pe Twitter. Odată cu diversitatea discuțiilor care se poate găsi pe această aplicație, s-au putut găsi oameni care au fost fie de aceeași părere, fie încurajau sexualizarea acestui personaj. Totodată, tot la fel de aspru criticați erau și oamenii de pe aplicație care susțineau asta.

This image has an empty alt attribute; its file name is tiktokcontro.jpg

Acesta este un exemplu de „Cancel culture”.

„Cancel culture” este un fenomen care are ca scop „anularea” persoanelor. Dar și a brandurilor sau chiar a show-urilor care sunt considerate de public ca fiind ofensatoare sau problematice. Rezultatul acestui fenomen este expulzarea din cercurile sociale sau profesionale și devalorizarea țintei de către presiunea publică adusă online sau în viața reală. În limba română are ca traducere „cultura anulării” sau „cultura anihilării”.

Va ajunge „anulat” acest anime, din cauza controversei?

S-a ridicat problema de oameni dacă acest anime va fi „anulat” din cauza acestei controverse stârnite pe internet. Răspunsul este nu. Acuzațiile aduse nu au argumente solide, iar doar afirmația adusă de el este total eronată. În diferite show-uri, personajele se află în această postură când simt și alte stări, precum jenă, fericire, căldură, pe lângă sentimentele de natură sexuală. Astfel, acuzația adusă de el este falsă și neacceptată de public.

Sursa: AnimeGeek

Seria Spy x Family se poate găsi tradusă în limba română pe site-ul A-Evolution.